Sådan bruger vi pauser til at bevare fokus og energi i løbet af dagen

Pauser spiller en afgørende rolle for vores velbefindende og ydeevne både på kort og lang sigt - og det øver vi os på hele tiden.  

Sådan bruger vi pauser til at bevare fokus og energi i løbet af dagen

Pauser spiller en afgørende rolle for vores velbefindende og ydeevne både på kort og lang sigt - og det øver vi os på hele tiden.  
close-up-color-countdown-39396

Selvom det kan virke som om det at arbejde ubesværet og fokuseret i timevis er mest produktivt, er det vigtigt at understrege, at hjernen over tid arbejder bedst, hvis den løbende får pauser.

 I vores hverdag arbejder vi bl.a. med Pomodoro-teknikken for at sikre, at vi husker pauserne.

Denne enkle, men effektive tilgang indebærer fokuseret arbejde i 25 minutter uden afbrydelser, efterfulgt af en kort pause på 5 minutter. Efter fire arbejdssessioner holdes en længere pause på 15-30 minutter. Dette hjælper med at opretholde fokus og energi i løbet af dagen. 

Selvom Pomodoro-pauser er korte, er de utroligt effektive. En kort pause kan hjælpe med at forfriske sindet, mindske træthed og øge produktiviteten. Sidst på dagen føler man sig friskere og mere klar i hovedet, selvom man har arbejdet meget fokuseret og intensivt i løbet af dagen. 

Så her på kontoret øver vi os i at holde gode pauser. Indtil videre har vi fundet ud af, at det der virker godt, er at trække sig væk fra skærmen, både computerskærmen men også mobilen, og lave noget helt andet i pausen – gerne sammen med sine kolleger. Det kan være at gå ned i den anden ende af bygningen og hente kaffe, strikke på kontor-strikketøjet, gå en kort tur rundt om bygningen eller bare stirre ud ad vinduet på, hvad der sker hos vores nabo, trælasthandelen. Det lyder så simpelt, men det kræver træning at omlægge længe indgroede arbejdsvaner, men det er indsatsen værd, når man går hjem med mere energi og overskud – uden at gå på kompromis med den faglige kvalitet. 

Tak til Abtion, der med deres Not Another Afternoon-arrangement med Alex Soojung-Kim Pang i første omgang gjorde os opmærksom på vigtigheden af gode pauser. Vi arbejder videre på at gøre gode pauser – korte såvel som længere pauser – til en fast del af vores virksomheds tilgang til at løse opgaver. 

#CloverleafApproach